Kronobergskuskarna.se

 

 

Gick av stapeln den 9-11 Juli från Rottne badplats.

 

 

Fredag kl 14 samlades vi vid Rottne badplats, som var vår lägerplats under helgen. Där fanns tillgång till beteshagar och campingplats.

Vid ca kl 16 bar det iväg på turens första 16 km. Färden gick utmed Rottne på mysiga grusvägar och mynnade i Brittatorp. Här anslöt vi till väg 897 och i splittrad tropp lyckades vi ta oss förbi några livsfarliga vattenspridare. Vi vek av från väg 897 och tog sikte mot "Brittatorps kulle" där vi tog en snabbfika på vagnarna.

Sedan njöt vi av den vackra utsikten över Innaren på vägen tillbaka ner till Brittatorp. Där tog vi oss på gamla smalspårets banvall som ledde oss tillbaka till lägret i Rottne.

Vädret var bokstavligen strålande med ca 30 gradig lufttemperatur.

 

 

 

 

Sommarhettan fick många av oss att börja lördagen med ett svalkande dopp i sjön Innaren som vi skulle ta oss runt med ett lunchstopp hemma hos Birgitta Karlsson och Karin Gustavssons i Areström.

Gamla smalspårets banvall tog oss en bit ifrån Rottne innan vi svänge in i skogen vid Målajord. Vi skymtade Innaren då och då under färden men fick vänta tills vi kom fram i Areström innan vi åter kunde svalka oss i närmsta vattendrag. Här fick även hästarna ta en paus i hagen innan det bar iväg igen.

Riksväg 23 skulle åter korsas och vi fick hjälp av polisavspärrning för att säkerheten skulle upprätthållas.

Värmen tog hårt på oss alla men det var hästarna som fick den stora prövningen. På kuperade grusvägar travade vi på tills vi nådde Gasslanda där de fick vila i en lätt bris och fylla på vätskenivån. Sedan fortsatte vi upp till Nyborg med sin vidsträckta utsikt och kort därefter anslöt vi till smalspårets banvall som ledde oss tillbaka in till Rottne.

Efter ytterligare bad avnjöt vi gemensamt mat precis som kvällen innan och trötta tänkte vi tillbaka på dagens ca 35 km.

 

 

På söndagen och turens sista färd följde vi väg 897 ner till Nyboda där vi svängde av vidare till Hagtorpet. Här gjorde vi en paus med lite fika och sedan körde vi vidare till Borlanda och därefter tillbaka till campingen vid Innaren för avslut. Turen var ca 15km.

 

 

 

 

Skriv till oss: kronobergskuskarna@gmail.com