Kronobergskuskarna.se

 

Malyn Dankmeyer

 

 

Jag heter Malyn Dankmeyer och bor i Tolg med min man Philip och våra barn Andreas och Nicklas. Vi har även hunden Bessy och katterna Sixten och Lucifer samt två busiga kusar som heter

Milton(f.1995) och Gamblers Thulo(f.2007)

Gamblers Thulo

Vi köpte honom i vintras. Han är född sent´07 och korsning mellan Nordsvensk och Paint. Han är körd och riden men har mycket kvar att lära sig

Milton

Milton är en Tinker som importerades från Irland som tvååring. Han kommer från Gävle där han har bott hos en mycket trevlig familj som kört en del uppdrag med honom. Vi har haft honom sen februari -09 och vi har både ridit & kört honom mycket. Milton har redan hunnit med en tredagarstur och en några uppdragskörningar här omkring. Att äga en Tinker efter alla erfarenheter med Nordisar, är stor skillnad. Tinkern är så cool o lugn, en riktig luffarhäst, medan Nordsvenskar är busiga o kvicka i sitt sätt.

Kung Midas

Midas ägdes av oss i bara 2.5 år. Vi försökte köra honom men det blev inget bra. Dessutom var han så högt skolad i NH att han förtjänade ett hem där han kan användas mer än bara till skogsridning. Vi sålde honom till vänner i Rättvik som sysslar med Tornerspel o bågskytte till häst. Han tävlade första gången i våras i Linköping och var helt otrolig. Midas är redan nu känd i Ukraina och en av världens bästa ridande bågskyttar.

Deras hemsida: DALECARLIANHORSEADVENTURES.SE

Memory

Tyvärr fick vi ta bort gamla trotjänaren Memory i vintras. Hon blev nästan 29 år. Hon var nog den hästen som var med på flest 3 dagrsturer genom åren o de "äldre" medlemmarna minns nog henne med ett leende på läpparna, särskild när det gäller brukskörningen. Hon hade provat på att tävla i allt som man kan tänkas tävla i som häst. Det fanns bara en växel på henne och det var frammåt.