Kronobergskuskarna.se

 

 

 

Gick av stapeln den 8-10 juli

 

   

Totalt var det 8 hästar och ett 20-tal personer som genomförde turen i glada vänners lag.

Vi samlades hemma hos arrangören, familjen Torgnyson, i Usteryd utanför Gemla, på fredagseftermiddagen. Första dagsturen var cirka 2,5 mil lång och gick till Långstorp och Jaktstugan Mossebo som kom att bli vårt basläger för hela turen. 

Väl framkomna och hästarna omhändertagna, stod grillarna tända och vi åt av vår medhavda mat. Vi hade rolig tillsammans och hästarnas stortrivdes i den gigantiska hagen Marie-Louise stängslat.

 

Lördagens tur gick till Lönås och tillbaka till Mossebo med en lunchpaus på ca 2 timmar. Eftermiddagsturen gick på jaktmarken på Långstorp och ut med väg 25 och åter till Mossebo, totalt körde vi ca 3 mil under lördagen.

När vi släppt hästarna samlades vi i det mysiga partytältet för gemensam måltid från restaurang Mango i Alvesta. Maten var god och myggorna höll sig borta tack vare en mycket effektiv myggfälla som Torgnuson satt dit några dagar i förväg. Den gjorde susen... eller snarare höll den borta!

 

Söndagens tur på cirka 1,7 mil gick tillbaka mot Usteryd. Men på vägen hade vi paus vid hembygdsgården och fick guidning på Gemla leksaksmuseum. Här stod Marie-Louise föräldrar och serverade gulachsoppa med tillbehör, hästarna stod uppbundna och vilade bland träden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv till oss: kronobergskuskarna@gmail.com